Familien Solberg – Norges egen rallyfamilie

De fleste av oss har vel et forhold til familien Solberg, uansett hvor interesserte eller uinteresserte vi er i norsk rallysport. Nå snakker vi ikke om familien til statsministeren, men vi snakker selvfølgelig om brødrene Petter og Henning Solberg fra Østfold. Disse to har virkelig satt store fotspor etter seg i norsk rallysport, og de vet begge hva de driver med. Men kanskje er det ting som personligheten, humøret og måten de snakker på som har mest skyld i at vi kjenner dem begge så godt. Det er nettopp slike personer som blir våre folkekjære. Nå virker det heller ikke som om tradisjonen stopper med Petter og Henning.

Oliver går i farens fotspor

I nyere tid har det vist seg at kanskje Petters 15 år gamle sønn Oliver Solberg er Norges nye rallyhåp. Den unge gutten har mye å leve opp til, men har nok også plukket opp mye nyttig fra både faren og onkelen sin. Nå flytter Oliver til Frankrike for å gå på racingskole, og han har fått dispensasjon til å kjøre rallycross selv om han egentlig er tre år yngre enn det som er lovlig for å kunne kjøre vanlig personbil. I Latvia hvor han har lisens er nemlig aldersgrensen for å kjøre rally lavere enn her i Norge. Faren Petter Solberg insisterer på at han aldri har prøvd å presse sønnen på noen måte, og at heller ikke ville latt sønnen kjøre med mindre han visste at han var god nok og ansvarlig nok til det.

Å ha et klart hode

Det er kanskje ikke så mange av oss som hadde turt å kjøre i løp som dette da vi var 15 år gamle, og heller ikke så mange av oss som hadde turt å la vår egen 15 år gamle sønn eller datter delta. Derfor er det bra at man også kan følge med på sporten på trygg avstand fra en tribune eller i sin egen stue. Mens noen kobler av med adrenalinfylte race, kobler andre av på andre måter. kontinentalsenger er løsningen for deg som vil sove godt og våkne uthvilt. Og det er jo veldig viktig uansett hva man driver med, men det er nok spesielt viktig når man er så avhengig av raske reflekser som familien Solberg er. La oss krysse fingrene for at både de yngre og de eldre i familien fortsetter å gjøre det bra.

fportfolio