Vant virkelig en elbil på Circuit de la Sarthe?

Banen Circuit de la Sarthe er hjem for en av verdens mest legendariske bilrace, nemlig 24 timer i Le Mans. Den beryktede banen der bilene oppnådde over 400 kilometer i timen og der biler krasjet inn i tribunene og drepte over 50 mennesker, har i dag en legendestatus på høyde med Nascar 500 og Indianapolis. Men hvem vant egentlig det tjuefire-timers lange racet? Det skal vi se litt nærmere på her.

For i dag er det ikke lenger en selvfølge at det er de bilene med størst slagvolum som vinner, nei nå er det heller ting som Hz og rekkevidde som gjelder. Og uten en skikkelig Ladeboks som den fra Easee, så hadde de ikke kommet langt i denne konkurransen. Om du vil drømme om racing, hvorfor ikke bare montere en ladeboks med det samme?

Hypercar

I den aller raskeste klassen var det Toyota som vant. Men de tre førerne Buemi, Hartley og Hirakawa, kjørte bilen 380 runder på den over 4 mil lange banen. Toyota GRO10 Hybrid er en racebil med 6 sylinder turbo og elmotor på forakslingen. Gjennom smarte løsninger lagres energi i litiumbatterier ved lading. Disse kan lades opp med en ladeboks dersom de tømmes helt.

LM GTE Am

I denne klassen var det Aston Martin som gikk av gårde med seieren. Det var tre sjåfører som var med på å triumfere, nemlig Keating, Sørensen og Chaves. Med den råtøffe Vantage AMR suste de gjennom banen hele 343 ganger, men bare knapt 45 sekunder foran neste bil, en Porsche 911 RSR-19.

Selv om bilene er bensindrevne, så har de spesifikasjoner som gjør at de yter enda mer når det butter. Med en v8 twinturbo, så yter denne bilen noen av de siste fossile hestekreftene. For fremtiden for all type motorsport er faktisk elektrisk.

Categories: Uncategorized
fportfolio